איטום גג פנל מבודד

בדיקת אטימות

יש לכם גג עשוי פנל מבודד? הבחנתם בנזילות בין נקודות ההברגה של הפנל? אם זה אכן המצב, הגיע הזמן לתקן את הגג עם חומרי האיטום המתאימים. המשיכו בקריאה ותוכלו לקרוא על עמידות איטום של גג פנל מבודד, בדיקות איטום, תחזוקה ותיקונים נדרשים.

חומרי איטום לגג

קחו בחשבון שכאשר אתם משתמשים בחומרי איטום, העמידות שלהם בתנאי מזג אוויר רגילים יכולה להיות מ-5 שנים ועד 30 שנים והכל בהתאם לסוג החומרים וכמו כן בהתאם לאיכות העבודה. המשמעות העיקרית היא שאם אכן נעשה עבודת איטום איכותית, אז תצטרכו להחליף את חומרי האיטום רק לאחר מספר שנים. מה שכן, עד שתצטרכו להחליף לגמרי את חומרי האיטום, יכול להיות שתתקלו במקרים שידרשו החלפה מוקדמת של אותם חומרי האיטום או בכלל מקרים הדורשים תיקונים. על איזה מקרים מדובר?

-האיטום התנתק מפני השטח ועל כן, יש צורך בהחלפתו.

-הצטברות של פטריות על החיבורים.

-נזק שנגרם מתוך מצב של לחץ מוגבר, טעויות או בכלל נזק שנגרם כתוצאה מהבנייה של הגג.

-ירידה באיכות של האיטום וזאת על ידי כימיקלים חיצוניים.

-נזק שנגרם על ידי בעלי חיים כמו, ציפורים ועכברים.

כל המקרים האלה יכולים לגרום לדליפות מהגג. על כן, עדיף שלא לחכות לחורף ולבצע בדיקות שוטפות. כך אפשר למנוע נזקים גדולים עוד יותר.

בדיקות איטום גג פנל מבודד

חיבורי איטום של פנל מבודד לגג, מומלץ לבדוק לאחר שנה. לאחר מכן, יש לבדוק אותם כל שנתיים. כאשר אתם מביאים איש מקצוע על מנת שיעשה את הבדיקה, רצוי גם לבדוק את הצבע על הגג. שימו לב, העדיפות היא לבצע את הבדיקות האלה בעונת החורף ומדוע? בגלל הקור, חומרי הבניין מתכווצים ובמצב כזה החיבורים שלהם הם במצב הרחב ביותר שלהם. כך אפשר לראות האם אכן חומרי האיטום יכולים להתמודד בהצלחה עם הלחץ המופעל עליהם וכמו כן אפשר להבחין אם יש התנתקויות על החיבורים עצמם. 

כאשר מבצעים את הבדיקה, יש לשים לב לנקודות האלה:

-האם יש סדקים בחומרי האיטום

-האם יש נזקים

-האם יש פטריות

תחזוקה

בגדול, התחזוקה של גג פנל מבודד מסתכמת בביצוע בדיקות קבועות ובמידת הצורך, גם ביצוע של תיקונים מקומיים. אם תקפידו על עשיית הבדיקות, הרי שתוכלו להנות מגג פנל מבודד לאורך שנים רבות.

תיקוני חיבורים 

אם האיטום כבר לא יעיל, אתם תצטרכו לבצע את אחת הפעולות האלה, בהתאם לנדרש: החלפה של כל האיטום או תיקון מקומי. איך עושים זאת? כל שצריך לעשות הוא להסיר את חומר האיטום על ידי חיתוך עם סכין חדה. לאחר מכן, כשיש ברשותנו משטח נקי, אז אפשר לבצע את האיטום מחדש. יש להקפיד לשים את אותו חומר איטום וכל זאת על מנת למנוע הבדלים בצבע.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest